Banketbakker en imker bedenken samen nieuwe Hoeksche Waardse lekkernij

Er vond een kruisbestuiving plaats tussen chocola en honing met als resultaat: de Hoeksche honingbonbon. Op de poldermarkt in Strijen raakten ze met elkaar in gesprek. Al snel was er een klik tussen banketbakker Dylan Reedijk (22) en imker Flip Wols

Zijn passie voor chocola kon de 22-jarige Dylan niet kwijt in zijn banketbakkersopleiding. ,,Ik vond dat de chocola werd onderbelicht, terwijl er juist zo veel van te maken valt.” In zijn vrije tijd ging hij aan de slag in zijn ‘chocolaterie’ op het bedrijfsterrein in Strijen. Daar bekwaamde Dylan zich in het maken van ambachtelijke bonbons. Nu, drie jaar later, stromen er liters chocola uit zijn machines, die hij verwerkt tot heerlijke bonbons en pralines. Hij levert ze op bestelling en voorziet ze van een persoonlijke boodschap. 

Sinds kort maakt hij ook bonbons die gevuld zijn met honing uit de Hoeksche Waard. Een idee dat Flip Wols meebracht van de Veluwe. ,,Daar lukte het niet om een goede honingbonbon te maken, maar dankzij Dylan lukt het in de Hoeksche Waard wel.” Uit de test van een proefpanel kwam melkchocolade als favoriet naar voren. Maar het bepalen van de juiste verhouding was lastiger. ,,Er mag niet één smaak overheersen. Je moet zowel chocola als honing proeven.”

De Hoeksche honingbonbons zijn te koop op alle verkooppunten van Hoeksche honing en bij de Ambachtsbakkers in Maasdam, Numansdorp, Zuid-Beijerland en de Mariahoeve in Strijen. Ook dat is het gevolg van een goede samenwerking. ,,Het is een mooie uitbreiding van het assortiment streekproducten”, zegt Flip Wols.

 

Afgeleid uit een artikel van het AD Hoeksche Waard; 

https://www.ad.nl/hoeksche-waard/banketbakker-en-imker-bedenken-samen-nieuwe-hoeksche-waardse-lekkernij~a12073c2/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F