Reedijk Chocolaterie artikel in Brandnew Magazine

In 2017 heb ik, Dylan Reedijk (23), mijn chocolaterie opgericht. In het prille begin ben ik thuis in de keuken begonnen met het vervaardigen van bonbons. Omdat ik een opleiding tot banketbakker heb afgerond en dit specifieke onderdeel weinig aan bod kwam, wilde ik hierin verder. Na een paar klanten te hebben verworven kwam het moment om mij officieel in te schijven bij de Kamer van Koophandel. Om precies te zijn in oktober 2017. Na groen licht te hebben gehad, ben ik meteen begonnen met het uitbreiden van mijn assortiment. Denk hierbij aan bonbons, pindarotsjes, seizoensproducten zoals chocoladeletters en paashazen in een atelier op het industrieterrein in Strijen (Hoeksche-Waard). Uitsluitend met de beste en vaak lokale ingrediënten worden mijn producten vervaardigd. Zo gebruik ik bijvoorbeeld vers gebrande noten van een notenbranderij, advocaat van de lokale boerderijwinkel en honing van mijn vaste imker.

Toekomst; 

Naast de “gewone” werkzaamheden is bij mij het houden van een bedrijfsuitje, workshop of kinderfeestje mogelijk. Hierdoor houd ik nauw contact met mijn klanten en krijgen zij ook echt te zien dat het handwerk is. Ook ben ik te vinden op braderieën, markten en fairs. 

Buiten dit alles heb ik ook de drive om mij te richten op gepersonaliseerde producten. Zo zijn er in de loop der jaren veel bedrijven bijgekomen die hun klanten een mooi, lekker en handgemaakt cadeau/relatiegeschenk willen geven. Zo maak ik, geheel op wens van de klant, originele en vaak met logo en/of tekst gepersonaliseerde producten. In grote of kleine oplages, hier zit bij mij geen limiet of minimale afname aan verbonden. Dit zorgt ervoor dat ik, zowel voor de wat kleinere als grotere ondernemer, een mooi geschenk kan realiseren. Met uiterste zorg wordt elk product handmatig verpakt. Dit zorgt ervoor dat het geschenk ook echt een geschenk word. Een prachtig fluwelen lint om de handgemaakte bonboneieren, een luxe verpakking voor bonbons of een mooie vensterdoos voor de chocoladeletters, verpakking speelt ook zeker een rol in mijn visie. Verpakking is tenslotte het eerste wat je ziet.  Hiernaast worden de bestellingen altijd binnen mijn eigen netwerk bezorgd. Zo is er geen vertraging of schade aan het product door ongemakken bij een eventuele externe partij. Dit maakt het dat alles binnen ons aangenomen, verwerkt, ingepakt en bezorgd word, zodat ik mijn klant de garantie op een mooi product kan geven. Dit staat ook hoog bij mij in het vaandel. 

Wederverkoop; 

Als chocolatier is mijn wens ook zeker om zoveel mogelijk mensen te laten zien en ervaren wat echte chocolade is. Zeker voor een bedrijf is dit ook een mooi visitekaartje. Bonbons met vulling naar keuze en een logo is daarom ook zeer in trek. Apart verpakt of los, bij een kop koffie of een dessert siert het enorm. Zowel in een beautysalon of restaurant. Maar als winkel zijnde is er uiteraard ook mogelijkheid om producten af te nemen. Dit tegen een scherpe prijs en met veel flexibiliteit. Zo is mijn klantenbestand al aardig gegroeid afgelopen jaren. Bij meerdere bakkerijen, supermarkten en horecazaken zijn mijn bonbons en seizoensproducten te vinden. Hierin sta ik sterk, omdat er door handwerk en eigen transport, last-minute leveringen vaak mogelijk zijn in tegenstelling tot grote industriële bedrijven. 

Afsluiting; 

Interesse in afname van producten of op zoek naar een mooi geschenk? Zowel zakelijk als particulier help ik u graag verder! U kunt bij mij terecht met uw vragen of wensen via de e-mail: info@chocolateriereedijk.nl, via de website: www.chocolateriereedijk.nl of telefonisch via: 06-12104831. Daarnaast is het ook zeker mogelijk om persoonlijk langs te komen, hiervoor graag een afspraak maken via een van bovenstaande mogelijkheden.

Bron: https://www.brandnewmagazine.nl/artikelen/Reedijk-Chocola